Bo zdaj iz mestnega jedra pobegnila tudi pošta?

Pošta Slovenije je napovedala skrb vzbujajoče skrajšanje obratovalnega časa svojega urada na Poštni ulici: od 8. oktobra dalje naj bi bila pošta med delavniki zaprta med 11.30 in 14.30 uro, zvečer že ob 18. (in ne ob 19. kot do sedaj), ob sobotah pa že ob 11. uri.

Čeprav je poštni urad dobro obiskan tekom celega dne, obstajajo utemeljeni razlogi za sum, da je skrajšanje delovnega časa samo prvi korak na poti do dokončnega zaprtja poštnega urada. To bi imelo za posledico bistveno poslabšanje bivalnega in poslovnega okolja, saj bi krajani in podjetniki morali oddajati in prevzemati pošto bodisi na pošti na Planini ali na Dražgoški ulici; poleg tega bi v mestnem jedru izgubili eno zadnjih uporabnih javnih storitev, zaradi katerih se ljudem sploh splača priti v mesto. Za oživljanje starega mestnega jedra bi bile posledice zaprtja pošte milo rečeno katastrofalne.

KS Center je na Pošto Slovenije naslovila dopis (tukaj), v katerem je vodstvo Poslovne enote Ljubljana pozvala k ohranitvi poslovanja poštnega urada na Poštni ulici 4; svojo podporo je obljubil tudi župan MO Kranj, Boštjan Trilar.

Krajani, podjetniki in drugi uporabniki poštnih storitev: pišite Pošti Slovenije na naslov info@posta.si in zahtevajte ohranitev poslovanja poštnega urada v nespremenjenem obratovalnem času.